Possible CP5 Wi-Fi module failure #WiFi


Eric Weiner
 

I've been using the CP5 Wi-Fi successfully for several months now.  My primary method of connectivity to my PC is serial over USB, but I always connect the CP5 to my home Wi-Fi network so I can simply control it via my iPhone using SkySafari Pro when I want.

Recently I was having issues connecting to my home network from my observing site which is less than 100 feet from the router.  I brought my Mach2 inside today to troubleshoot and was unsuccessful.  The CP5 Wi-Fi will not connect in station mode, or allow a connection as an access point.

With the mount 10 feet from the router it won't connect to my home Wi-Fi network (which is working); no IP or hostname shows up in APCC for Wi-Fi.  I've tired several antenna orientations.
I made a direct LAN connection to check the settings
The CP5 did connect to my home LAN network and populated the IP in APCC (still not Wi-Fi IP shown in APCC)
The CP5 would not connect to my home Wi-Fi network from the setting page (I confirmed the password is correct)
I started up the built in access point, connected, but could not join the access point network; all access point settings started out as OEM including the password
I tried several passwords, several power cycles, turning the Wi-Fi off and on, but even when the access point was created (sometimes it failed to even transmit the host name) I would get "Unable to join the network "GTOCP5_NET_102".

It sure seems like this Wi-Fi modules is toast.  Any ideas from users or A-P?

Thanks,
Eric

Join main@ap-gto.groups.io to automatically receive all group messages.