Re: [ap-ug] Mach2 vibration & noise issue from the RA axis


davidcfinch9
 

Roland,

Can you also send me that email. My Mach 2 also has that resonance vibration.

Regards,

David C. Finch

df121819@...

 

From: main@ap-gto.groups.io <main@ap-gto.groups.io> On Behalf Of Roland Christen via groups.io
Sent: Monday, May 24, 2021 10:49 AM
To: astrocnc@...; main@ap-ug.groups.io; main@ap-gto.groups.io
Subject: Re: [ap-gto] [ap-ug] Mach2 vibration & noise issue from the RA axis

 

The stepper motors will hit resonant points if the belt tension is set too high. If you send me an e-mail I will walk you thru setting the belt tension so it doesn't do that.

 

Roland Christen

Astro-Physics Inc.

 

-----Original Message-----
From: Harley Davidson <astrocnc@...>
To: main@ap-ug.groups.io; main@ap-gto.groups.io <main@ap-gto.groups.io>
Sent: Sat, May 22, 2021 9:39 pm
Subject: [ap-ug] Mach2 vibration & noise issue from the RA axis

 

As per my video link above I have just noticed a vibration and noise

issue from the RA axis. It only does it when going from the west side to

the east side of the mount. Also, the Go-To speed must be at 1000 or

1800. Whats up???

 

thanks  tony

 

BTW - here is the description on my YouTube page for this video:

 

Tonight, May 22 - 2021 I noticed a vibration from my Astro-Physics Mach2

mount at the 1000 and 1800 Go-To rates coming from the RA axis. It only

occurs when going from the west side of the mount to the east side.

 

Clip 2 is @ 1800 WEST SIDE to park 3

Clip 3 is @ 1800 EAST SIDE to park 3

Clip 4 is @ 600 WEST SIDE to park 3

Clip 5 is @ 1000 WEST SIDE to park 3

Clip 6 is @ 1800 WEST SIDE to park 3

Clip 7 is @ 600 WEST SIDE to park 3

Clip 8 is @ 1000 WEST SIDE to park 3

 

The rest of the video is documented verbally by me.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


--
Roland Christen
Astro-Physics

Join main@ap-gto.groups.io to automatically receive all group messages.