USB and cold weather


Micheal Fields Jr
 

I seem to have some errors when I have my stuff out in the cold.  This is california cold at 47F.  Every frame I downloaded had this weird mosaic tile puzzle look to it. Qhy says it is USB CrC errors.

Swapped cables and didn't have luck until I ran a 6 foot cable from my PC to the hub directly bypassing the Mach2 through the mount usb 3 cable.  But it wasn't 100% fixed.  Just a lot better.  Then I brought the whole thing in the house to set up and experiment and shoot video and it all started working again.  The only difference is that inside it is 70F.  I've heard of USB hubs and other electronics get angry when it is cold so I figure that must be it.  

I use the StarTech Industrial metal 12v powered 4 port hub.  I've used this hub for years without issue.  

If I bypass the mount and go direct, I don't have problems  But once I brought all this inside where it is warm, I can go through the mount with very little problems.  Maybe 2 bad frames out of 200.  This hub I have was over 100$ when I originally bought it.  Now it can be had for a steal at $80 on Amazon.  The cables were just whatever Amazon had that had good reviews.

All my cables are minimal length.    Please tell me what cables  you like and what hubs you like?

People from AP, any way for the end user to run my own cable through just in case it turns out to be a finicky cable?  I'd go ahead and upgrade to 3.1 or 3.2 Gen2 most likely.

See attached jpg showing what it looks like.   

Join main@ap-gto.groups.io to automatically receive all group messages.