Re: APCC 1.8.3.1: strange behaviour when parking at Park1 position


Yves Laroche
 

Not sure I really understand your statement.  I parked the mount manually via APCC.

Yves


Le 16/06/20 23:46, Ray Gralak <groups3@...> a écrit :
Yves,

If the meridian delay is 0 then you probably mistook a multipart move as going somewhere besides Park 1.

-Ray Gralak
Author of APCC (Astro-Physics Command Center): https://www.astro-physics.com/apcc-pro
Author of PEMPro V3:  https://www.ccdware.com
Author of Astro-Physics V2 ASCOM Driver: https://www.siriusimaging.com/apdriver


> -----Original Message-----
> From: main@ap-gto.groups.io [mailto:main@ap-gto.groups.io] On Behalf Of Yves Laroche
> Sent: Tuesday, June 16, 2020 6:20 PM
> To: main@ap-gto.groups.io
> Subject: Re: [ap-gto] APCC 1.8.3.1: strange behaviour when parking at Park1 position
>
> Ray,
>
> The meridian delay set to "0" appeared at 03h16
> The park message appeared at 03h28
>
> There is a 12 minutes difference between both.
>
>
> Regards,
> Yves
>
>
> Le 16/06/20 18:36, Ray Gralak <groups3@...> a écrit :
>
>  [Edited Message Follows]
>  [Reason: Removed leading "Also" in first paragraph, which I forgot to remove when I moved the
> paragraph to the top.]
>
>  Yves,
>
>  APCC can force the mount into a counterweight-up position first which, depending on the start position,
> might make it seem like it's going the wrong way.
>
>  If you don't think that's the case, then find in your APCC log where the park started. The meridian delay
> should be set to "0" before the park is issued by APCC, except if there is a multipart slew. Search for
> "meridian" to find places where it can get set.
>
>  -Ray Gralak
>  Author of APCC (Astro-Physics Command Center): https://www.astro-physics.com/apcc-pro
>  Author of PEMPro V3:  https://www.ccdware.com
>  Author of Astro-Physics V2 ASCOM Driver: https://www.siriusimaging.com/apdriver
>
>
>  > -----Original Message-----
>  > From: main@ap-gto.groups.io [mailto:main@ap-gto.groups.io] On Behalf Of Yves Laroche
>  > Sent: Tuesday, June 16, 2020 1:20 PM
>  > To: main@ap-gto.groups.io
>  > Subject: [ap-gto] APCC 1.8.3.1: strange behaviour when parking at Park1 position
>  >
>  > Hi Ray,
>  >
>  > This morning at the end of my imaging session I parked the mount at Park1 position as usual but the
> mount
>  > was slewing at the opposite direction (Park4 or Park5).  I stopped the slew and re-initiate the Park1
> process
>  > and the mount went back to the Park1 position as it should.  By chance my system is not completely
>  > automated else it can be a serious problem. At that time, the ASCOM driver was disconnected.
>  >
>  > I will sent you the logs on request.
>  >
>  > Best regards,
>  > Yves
>  >
>
>
>
>
>
>
>




Join main@ap-gto.groups.io to automatically receive all group messages.