Re: Ascom driver will not connect to mount


Ray Gralak
 

problem. I also installed the latest versions of APCC and Ascom. I am using an Ethernet cable, but tried USB and
it also does not.work. In APCC the mount shows the IP address and connects, but ASCOM does not. In checking
ports in ASCOM it says "mount not found". Please help! Thanks.
Your logs show that you did not have an IP address set in the ASCOM driver. Try configuring the driver to be a GTOCP4 and to use the IP Address of the mount. Make sure to uncheck the APCC option in the driver setup if you use an IP address.

-Ray Gralak
Author of APCC (Astro-Physics Command Center): https://www.astro-physics.com/apcc-pro
Author of PEMPro V3: https://www.ccdware.com
Author of Astro-Physics V2 ASCOM Driver: https://www.siriusimaging.com/apdriver


-----Original Message-----
From: main@ap-gto.groups.io [mailto:main@ap-gto.groups.io] On Behalf Of Peter Bresler via Groups.Io
Sent: Saturday, March 14, 2020 7:55 PM
To: main@ap-gto.groups.io
Subject: [ap-gto] Ascom driver will not connect to mount

The Ascom driver stopped connecting to my Mach1/ CTO4. I had to switch computers, but do not think that is the
problem. I also installed the latest versions of APCC and Ascom. I am using an Ethernet cable, but tried USB and
it also does not.work. In APCC the mount shows the IP address and connects, but ASCOM does not. In checking
ports in ASCOM it says "mount not found". Please help! Thanks.

Join main@ap-gto.groups.io to automatically receive all group messages.