Re: Connection to 1100 dropped


Worsel
 

Thanks, Ray!

I will make the change and post here.

Bryan


---In ap-gto@..., <groups3@...> wrote :

Hi Bryan,

The log file doesn't provide any information why the "connection" started to time out. I put "connection" in quotes because when APCC doesn't establish a single long lasting TCP connection, but a new TCP connection every request to the mount.

So, this could have been a hardware error or a resource issue in your computer's TCP stack. You might try connecting via UDP instead as it does not need to create a new connection every command request.

Best regards,

-Ray Gralak
Author of APCC (Astro-Physics Command Center): http://www.astro-physics.com/index.htm?products/accessories/software/apcc/apcc
Author of PEMPro: http://www.ccdware.com
Author of Astro-Physics V2 ASCOM Driver: http://www.gralak.com/apdriver
Author of PulseGuide: http://www.pulseguide.com
Author of Sigma: http://www.gralak.com/sigma


> -----Original Message-----
> From: ap-gto@... [mailto:ap-gto@...]
> Sent: Saturday, November 18, 2017 9:46 PM
> To: ap-gto@...
> Subject: [ap-gto] Connection to 1100 dropped
>
>
>
> After running for almost three hours without incident, the connection from APCC to the 1100 dropped. Was
> able to reconnect manually in APCC, Park, and re-start. Still lost some images.
>
>
>
>
> The logfile is in Dropbox at
>
>
>
>
> https://www.dropbox.com/s/n2w86yt7gn309uv/APCC-2017-11-18-185622.txt?dl=0
>
>
>
>
> The drop is shortly after step 0359029 at time 21:51:06.242
>
>
>
>
>
> This has happened before, intermittently. That suggests an erratic connection (cable, port ?) somewhere.
>
>
>
>
> I use TCP LAN to connect APCC to my PC.
>
>
>
>
> Any insight is appreciated.
>
>
>
>
> Bryan
>
>
>
>

Join main@ap-gto.groups.io to automatically receive all group messages.